Pohja:
10 munaa
5dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja
4tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri
kuohkeaks vaahdoksi. Sekoita keskenään ja lisää varovasti sekoittaen
muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun
vuokaan. Paista 165asteessa 1h15min.
Mansikkamousse:
4dl vispikermaa
250g rahkaa
0,5dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
300g mansikoita pieninä paloina
200g mansikoita soseena
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon rahka, sokerit ja mansikat. Lisää liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää seokseen.
Valkosuklaamousse:
2munaa
0,5dl sokeria
2,5dl Flora vispiä
1 levyä Pandan valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Vatkaa munat ja sokeri
vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.Sulata suklaa vesihauteessa.
Yhdistä vaahdot ja sula suklaa. Kaada lopuksi joukkoon kiehuvaan veteen
liotetut liivatteet.
Kokoa kakku paistovuokaan
ylösalaisin. Ensimmäiseen väliin laitoin tuon valkosuklaamoussen ja
toiseen väliin mansikkamoussen. Kostutuin kakun vanilja-maidolla.
Kakun päälle laitoin ennen marsipaania
Sokerikreemin, tässä ohje:
125g margariinia
1/2tl vaniljasokeria
250g (4dl) tomusokeria
1rkl vettä
Pehmennä
margariini notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita joukkoon tomusokeri
vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.
Oman kokemukseni perusteella kreemistä saattaa tulla niin paksua, ettei
se levity helposti pehmeän kakun pinnalle. Olenkin lämmittänyt sitä
hieman mikrossa, kunnes seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee. (Ohje
kinuskikissalta)
Marsipaania tämän ison kakun päälle meni kolme pötköä, eli onko se sitte 750g, huh:D
Kukkakoristeet on marsipaanin ja sokerikuorrutteen seosta, jalankuvat värjättyä valkosuklaata ja nuot kiekurat pikeeriä.
Vinkki! Jos haluaa että marsipaani tulee sileästi kakun pinnalle niin silloin kannattaa laittaa kreemipinta tasaiseksi. Kakun kerrokset ei sitten kuulla marsipaanin läpi.
VastaaPoistaAnke
Ihanan hempeä kakku!
VastaaPoista