Nämät mousset riittää yhteensä 10 munan kakkuun.
Vadelmamousse:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
200 g vanilja rahkavalmiste (Sunnuntai)
3-4 dl vadelmia, soseutettuna
0,5-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vadelmamehua liivatteiden liuottamiseen
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
200 g vanilja rahkavalmiste (Sunnuntai)
3-4 dl vadelmia, soseutettuna
0,5-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vadelmamehua liivatteiden liuottamiseen
Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vanilja rahkavalmiste (Sunnuntai)
4-5 dl mustikoita, soseutettuna
0,5- 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä liivatteiden liuottamiseen
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vanilja rahkavalmiste (Sunnuntai)
4-5 dl mustikoita, soseutettuna
0,5- 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä liivatteiden liuottamiseen
Valmista mousset näin:
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen.
Vaahdota Flora vispi/Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto.
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon soseutetut marjat.
Kuumenna mehu/vesi mikrossa tai
pienessä kasarissa kiehuvaksi, purista liivatteet vedestä ja liuota ne
kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä noin minuutti.
Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Kasaa kakku paistovuokaansa ylösalaisin, kelmuta ensin vuoka. Anna hyytyä mielellään yön yli.
Kumoa kakku.
Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!