tiistai 25. syyskuuta 2012

Mansikka-valkosuklaakakku


Nyt on sitte kova kakku-urakka takana. Leivoin kolme kakkua työkaverin eläkkeelle jäämis juhlaan. vai miten sen sanos:)
Yhdessä kakussa siis kolme, neljän munan torttupohjaa. Kaksi kakkua tein sellaista joissa alemmassa välissä mansikkamousse ja ylemmässä välissä valkosuklaamousse.
Kostutukseen käytin vaniljasokerilla höystettyä maitoa.
Moussejen ohjeet täältä jonkun blogista löysin, saa tunnustaa kuka näin huiput on keksiny. Tietenki jouduin niitä vähä suurentamaan.
Mansikka-valkosuklaa kakku x2

Tässä siis pohjan ohje yhteen pellilliseen:
4 munaa
1 1/2dl sokeria
3/4dl perunajauhoja
3/4dl vehnäjauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet ja sekoita varovasti sekaisin. Paista 225 asteisessa uunissa 8-10min.

Mansikkamousse
Tästä tulee täyte siis kahteen kakkuun, kumpaanki kakkuun siis yhteen väliin.
10dl vispikermaa
500g rahkaa
sokeria
vaniljasokeria
600g mansikoita pieninä paloina
400g mansikoita soseena
12 liivatelehteä
tilkka vettä
Vaahdota vispikerma. Lisää joukkoon rahka, sokerit ja mansikat. Lisää liotetut liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää seokseen.

Valkosuklaamousse
Tästä annoksesta tulee täytettä myös kahteen väliin.
4munaa
1dl sokeria
5dl Flora vispiä
2 levyä Pandan valkosuklaata
10 liivatelehteä
tilkka vettä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.Sulata suklaa vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa. Kaada lopuksi joukkoon kiehuvaan veteen liotetut liivatteet.

Tässä toinen mansikka-valkosuklaa kakku

Mummo, kirjotukset ja perhonen suklaata. Kukat marsipaania, lehdet marsipaania ja mustaherukan lehtiä.

Eka kertaa koitin tuohon päälle tuommosta kiekura pursotusta ja olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen.
Laitoin päälle tulevien Flora vispien joukkoon vaniljakreemijauhetta (1rkl 2,5dl:aan Flora vispiä)oli paljo helpompi pursottaa ja sai hienoa jälkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!