tiistai 25. syyskuuta 2012

Mansikka-valkosuklaamoussekakku


En muista kenen blogista olen tämän ohjeen joskus ottanut, jos joku  tunnistaa omakseen niin saa kertoa;) Tein tämän serkun valmistujaisiin ja hyvää oli.

Pohja:
1,5 pötköä minttu-dominoita
50g voita

Murusta keksit ja sekoita voisula joukkoon. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Mansikkamousse:
300g mansikoita
4 liivatelehteä
vajaa 1dl tomusokeria
4dl vispikermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat ja mausta tomusokerilla. Sulata kuivaksi puristetut liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä. Lisää neste ohuena nauhana mansikka-tomusokeriseokseen. Vaahdota vispikerma ja lisää se varovasti käännellen marjaseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle.

Valkosuklaamousse:
200g valkosuklaata
2 liivatelehteä
4dl vispikermaa
1rkl sokeria
1 kananmunankeltuainen

Rouhi valkosuklaa pieniksi paloiksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita 2dl vispikermaa, sokeri ja kananmunankeltuainen kattilaan ja keitä seosta pohjaa myöten sekoittaen, kunnes sakenee. Lisää kuivaksi puristetut  liivatelehdet seokseen. Lisää valkosuklaa pienissä erissä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä noin kädenlämpöiseksi. Vaahdota 2dl vispikermaa ja lisää varovasti käännellen valkosuklaaseokseen. Kaada varovasti mansikkamoussen päälle ja anna hyytyä. Poista kakku vuoasta ja koristele.

Lisäilen aina ohjeen loppuun vanhasta blogista koristeluideoita...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!