tiistai 25. syyskuuta 2012

Geisharuukut



Kutsuille piti testata taas geisharuukkujen tekoa, nyt onnistu vähä paremmin ku viimeksi:) Annoin taikinan olla kylmässä pari tuntia ennen leipomista ja käytin leipoessa reilusti vehnäjauhoja kaverina.

Muutin ohjetta niin et tein pohjataikinan kaksinkertaisena. Täytteeseen laitoin 5dl Flora vispiä, 200g geisha suklaata, 10g geisha suklaata, puoli levyä maitosuklaata sulana ja kolme keltuaista.

Tässäpä alkuperäinen ohje:
 
Nuot ruukut oli kyl tosi vaikia tehä, ohjeessa on että kaulitaan, otetaan muotilla paloja ja painellaan muffinipellin koloihin, mut oli kyl nii vaikiaa kaulittavaa että en jaksanu... painelin vain taikinaa syvennyksiin... jotenka pohjista tuli liian paksuja...:( Ois varmaan pitempi jähytys aika helpottanut kaulimista. Mutta hyviä olivat joka tapauksessa. Tästä annoksesta sain 24kpl:tta. Juu ja pakastaakki koitin ja herkullisia olivat vielä senki jälkeen.

Pohja:
250g margariinia ja voita
1dl sokeria
1 muna
1tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja
Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja jauhot rasvaseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita kovettumaan kylmään.
Kaulitse taikinasta ohut levy ja ota pyöreällä muotilla paloja jotka painelet muffinivuoan tai pellin syvennyksiin.
Paista 180 asteessa kypsiksi

Täyte:
200g Geisha-suklaata
50g Geisha-suklaata
2 1/2dl flora vispiä
2 keltuaista
Sulata 200g Geisha-suklaata vesihauteessa ja rouhi veitsellä loput 50g. Anna sulan suklaan jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon keltuaiset. Vaahdota flora vispi ja kääntele se suklaan joukkoon. Lisää lopuksi rouhitut Geishat ja lusikoi moussea pohjien täytteeksi. Tässä päällä itse tekemiäni suklaakoristeita.

1 kommentti:

  1. Voi että herkullisia varmasti! :) Pitääpä melkein itsekin kokeilla noita..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!