tiistai 25. syyskuuta 2012

Luxuspiirakka




 Äidiltäni tämän ohjeen olen joskus kauan sitten saanut, en tiedä mistä hän... Nyt kun tätä tein ni hoksasin, et tämähän on melkein samallainen ku tämä aiemmin tekemäni suklaapiirakka. Tämä hiukan "kevyempi" versio vain. Voiko niin sanoa piirakasta johon menee yli paketti voita :D Eliks hyvää on!:)

Luxuspiirakka
4,5dl sokeria
3 3/4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 1/2tl vaniljasokeria
4 1/2rkl kaakaota
225g sulaa voita
2dl kylmää vettä
3 munaa
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Pyöräytä sekaan keskenään sekoitetut sula voi, kylmä vesi ja munat. Paista 175 asteessa, uunin keksitasossa n. 30min.
Jähytä pohja hyvin. Valmista Voikiisseli.

225g sulaa voita (jähytä hieman, ei kylmäksi)
225g tomusokeria (jouduin vähä lisäämään)
1 keltuainen
2tl vaniljasokeria
pari tippaa rommiaromia

Sekoita kaikki aineet keskenään, tasaiseksi massaksi. Levitä piirakkapohjan päälle. Laita jääkaappiin kovettumaan. Kun voikiisseli on kovettunut valmista kuorrute.

100g voita
75g tummaa suklaata
75g maitosuklaata

Paloittele suklaat kattilaan (vesihauteeseen), kun suklaat on hieman sulanu lisää voi. Sulata tasaiseksi miedolla lämmöllä.
Kaada hieman jäähtynyt kuorrute piirakan päälle ja tasoita. 

Kuviot päälle tehty valkosuklaalla. Vedä yhteen suuntaan viivoja valkosuklaalla, koko piirakan leveydelle.  Sitten hammastikulla vain vedät nuot mutkat,  elikkäs ku sul on ne valkoset viivat vaik nyt pystyppäin siin piirakas. Ni sit vejät sil hammastikul oikeelta vasemmalle, sit vähän matkan päästä vasemmalta oikealle, jatkat näin alas asti............ :D oon mä sit hyvä selittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!