Tiitiäisen blogista(linkki) löysin
ihanien munkkien ohjeen. Pitihän niitä sitte kokeilla. Äitin kans oikee
urakalla leivottii, 200 munkkia:) Tuolta linkistä pääset näkemään
alkuperäisen ohjeen, minä kirjotan tähän niinku me tehtiin...:)
Sotkun munkkeja
3,5l vettä
600 g sokeria (1dl sokeria painaa 85 g)
600 g voita
4-5rkl suolaa
6 kanamuna
6palaa hiivaa
10 l ämpärillinen vehnäjauhoja:)
5rkl kardemummaa
rypsiöljyä paistamiseen
Valmista
munkkitaikina tavallisen pullataikinan tapaan. Olennaista on, että
alustat ja vaivaat taikinaa riittävän kauan: saat ihanan pehmeitä
munkkeja. Myös taikinan kohotus lämpimässä ja vedottomassa paikassa
tarpeeksi kauan on tärkeää!
Paina
pyörittelemiäsi "pikkupullia" litteäksi, että saat niistä ylläolevissa
kuvissa näkyvien munkkien muotoisia. Paista munkit öljyssä, älä paista
liian tummiksi. Valuta ylimääräinen öljy munkeista talouspaperin päällä.
Jos teet täytemunkkeja, lisää täyte munkin sisään heti paiston jälkeen.
Valkosuklaakuorrutus :
200 g voita
8 rkl maitoa
2 levyä Pandan valkosuklaata
n.800 g tomusokeria
Kiehauta voi ja maito kattilassa. Sulata joukkoon valkosuklaa. Sekoita lopuksi sekaan sihdattu tomusokeri.
Maitosuklaakuorrutus:
300 g voita
12 rkl maitoa
2levyä Pandan maitosuklaata
n.1200 g tomusokeria
Kiehauta voi ja maito kattilassa. Sulata joukkoon maitosuklaa. Sekoita lopuksi sekaan sihdattu tomusokeri.
Nämät annokset tätä kuorrutetta riitti siis tuohon kahteensataan munkkiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!