maanantai 3. syyskuuta 2012

Kinuskikissan minttusuklaaleivokset

Ohje siis Kinuskikissalta. Oli kyl hyvää,mun lempiherkkua jota tulee tehtyä aina uudestaan. Ohje lainattu suoraan Kinuskikissan sivuilta.

Pohja:
100 g tummaa suklaata
200 g margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
Täyte:
150 g margariinia
5 dl tomusokeria
vihreää ja hieman sinistä elintarvikeväriä
n. 1 tl piparminttuöljyä
Kuorrute:
loraus rypsiöljyä
75 g tummaa suklaata
75 g maitosuklaata
00aa2.JPG
Paloittele suklaa rouheeksi. Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen margariinisulan kanssa. Lisää joukkoon lopuksi suklaarouhe. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min. Anna pohjan jäähtyä.
Pehmitä täytteeseen tuleva margariini/voi huoneenlämpöiseksi. Lisää margariinisulaan tomusokeri. Värjää täyte elintarvikeväreillä vihreäksi. Mausta piparminttuöljyllä. (Huom: piparminttuöljy on hyvin voimakasta, joten käytä sitä varoen. Teelusikallinen on ohjeellinen mitta. Kokeile ja maista!) Levitä täyte pohjan päälle. Laita se sitten jääkaappiin jähmettymään.
Mittaa kattilaan suklaat. Lämmitä vesihauteessa, kunnes suklaa on sulanut, lisää öljy joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä hetki ja levitä sitten täytteen päälle. Tasoita lastalla sileäksi. (Vinkki: tasoitettuasi kuorrutteen ravista peltiä hieman - tämä auttaa lastanvetojen häivyttämisessä.) Jähmetä jääkaapissa.
Kun suklaa on jähmettynyt, leikkaa levystä neliön muotoisia leivoksia. Huom: suklaakerros halkailee leikkausvaiheessa helpommin aivan jääkaappikylmänä. Anna siis olla hetki huoneenlämmössä ja leikkaa kuumaan veteen kastetulla veitsellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!