keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Kinkku-ananaspiirakka



Pohja pellilliseen:
6 dl vehnäjauhoja
250g margariinia/voita
4 rkl kylmää vettä

Täyte:
400g kinkkusuikaleita
2 prk Ananaspaloja
1 paprika
4 kananmunaa
2 dl maitoa  (4 dl jos käytät pelkkää maitoa ja jätät kerman pois)
2dl ruokakermaa
 ripaus mustapippuria
 ripaus suolaa
ripaus pizzamaustetta ja paprikajauhetta
n.150g juustoraastetta

Valmista piirakkataikina. Nypi margariini ja jauhot sekaisin kulhossa. Lisää kylmä vesi. Laita viileään lepäämään noin tunniksi.
Painele taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, tee taikinasta piirakalle myös kunnon reunat. Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja esipaista 250 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.
Ota piirakka uunista. Levitä kinkkusuikaleet, ananaspalat ja pilkottu paprika pohjan päälle. Riko kulhossa munien rakenne rikki, lisää maito, kerma, ja mausteet. Vatkaa kevyesti. Kaada muna-maito piirakan päälle ja ripottele juustoraste pinnalle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Tähän piirakkaan laitoin myös tuoretta persiljaa.

3 kommenttia:

  1. Tätä on pakko kokeilla viikonloppuna! Kiitos jo etukäteen ihanasti ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Ihana ohje! Pitänee napata talteen tulevia lasten synttärikutsuja ajatellen.. :)

    VastaaPoista
  3. eliisa 28.4 2013 hyvä ohje kiitos tästä erinomainen piirakka

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!