tiistai 25. syyskuuta 2012

Ranskanleipä



Punaista ja makeaa-blogista löysin tällaisen ranskanleivän ohjeen ja hetihän sitäki piti testata. Oli kyl hyvää. Tein neljä leipää joten viimeset kerkes kohota vähä liikaa ja niistä tuli sit tämmösiä lättänöitä ku täs kuvas.:) Mut ei makua haitannu.

Ranskanleipä
2,5 dl maitoa (tai vettä)
0,5 pss kuivahiivaa (tai 20g tuoretta)
1 rkl sokeria
1 tl suolaa (vajaa tl)
n 6 dl vehnäjauhoja
10 g voita
Lisää kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri, rasva ja jauhot (joihin on sekoitettu kuivahiiva). Vaivaa taikinaa n 10 min. Peitä kulho muovilla. Kohota taikinaa n.1 tunti.

Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle. Vaivaa sitä pari minuuttia ja muotoile sitten n. 30 cm pitkäksi tangoksi. Nosta tanko pellille. Kohota leipää leivinliinan alla n. 1 tunti. Voitele pinta kylmällä vedellä tai keltuaisen ja veden sekoituksella ja viillä terävällä veitsellä pintaan pitkä viilto. Kypsennä leipää n. 10 min. 275 asteessa uunin alaosassa.

Katkaise virta, nosta leivät uunin keskiosaan ja kypsennä jälkilämmössä vielä n. 15 min.

Tuon viimesen vaiheen minä kyl unohin mut ei leipä ainakaan raakaa ollu.:)

1 kommentti:

  1. Jos leivonnaiset ovat kohonneet liikaa, paista ne hieman korkeammassa lämpötilassa kuin ohjeessa mainitaan. Liian vähän kohonneet voi paistaa hieman alhaisemmassa lämmössä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!