maanantai 24. syyskuuta 2012

Kinkkukierteet



Tein kolminkertaisen taikinan, siitä tuli 80kpl:tta. Tämän ohjeen olen joskus siskoltani saanut. Täytteen aineitahan voit itse muuttaa mieleiseksi.
Näitä kantsii testata, helppo tehä ja on hyviä!:)

Kinkkukierteet n. 30kpl

Pohjataikina:
4dl vehnäjauhoja
1dl muusijauhetta tai 2dl perunahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
1tl Provencen yrttisekoitusta
125g margariinia tai voita
2dl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää pehmeä rasva ja nypi murumaiseksi taikinaksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota kylmässä sen aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte:
150g savu- tai keittokinkkua
1dl pieniä paprikakuutioita
1dl silputtua purjoa
1 muna
2rkl chili- tai tomaattiketsuppia
2dl juustoraastetta
1tl basilikaa tai pizzamaustetta
muutama kierros mustapippuria myllystä

Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään, kananmuna raakana. 

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen 30*90cm suruiseksi levyksi. Levitä levylle täyte tasaisesti ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Jätä saumapuoli pöytää vasten. Leikkaa rulla terävällä veitsellä noin 1 1/2cm:n levyisiksi viipaleiksi. Nosta palat pellille leivinpaperille leikkauspinta ylöspäin. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 15-18minuuttia.

2 kommenttia:

  1. No täsäpä mainion näköne ohoje, etin häijen iltapalalle jottai pikkusuolas-räsehtiä, näyttäs sille että ois suht heleppo ohoje ku pittää kuitenki tehä nii iso satsi! Taijan tämän testata, kiitos!

    VastaaPoista
  2. Tein tänään ekaa kertaa, oli ihan huippu hyviä :) tein tupla ohjeella mutta en saanut kun reilu 30 kpl..:o ja taikinaa jäi yli, taisin laittaa liikaa täytettä, mutta parempi niin että on reilusti täytettä :D ensi kerralla teen siis kolminkertasena täytteen niin saa vielä isomman satsin tehtyä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!