perjantai 17. elokuuta 2012

Kinkku-ananaspiirakka


    
Ihanan herkullinen suolainen piirakka vaikka juhlapöytään. Täytteitä voi vaihdella oman maun mukaan. Ohje Sekasopan sivuilta. Hiukkasen tätäki muutellu.

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja
125g margariinia/voita
2-3 rkl kylmää vettä
(jos haluat pellin kokoisen pirakan niin tee pohja kaksinkertaisena, samoin täyte)

Täyte:
200g kinkkusuikaleita
1 prk Ananaspaloja
1/2 paprika
2 kananmunaa
1 dl maitoa (2 dl jos käytät pelkkää maitoa ja jätät kerman pois)
1dl ruokakermaa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus pizzamaustetta ja paprikajauhetta
50-100g juustoraastetta

Valmista piirakkataikina. Nypi margariini ja jauhot sekaisin kulhossa. Lisää kylmä vesi. Laita viileään lepäämään noin tunniksi.
Painele taikina tasaisesti piirakkavuokaan, tee taikinasta piirakalle myös kunnon reunat. Pistele haarukalla pohjaan reikiä ja esipaista 250 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.
Ota piirakka uunista. Levitä kinkkusuikaleet, ananaspalat ja pilkottu paprika pohjan päälle. Riko kulhossa munien rakenne rikki, lisää maito, kerma, ja mausteet. Vatkaa kevyesti. Kaada muna-maito piirakan päälle ja ripottele juustoraste pinnalle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Marien Vinkki! Pilko valmiin piirakan päälle tuoretta kevätsipulia. Antaa kivasti lisää makua piirakalle. Kevätsipulin (voit käyttää myös purjoa) voi laittaa piirakkaan myös valmistusvaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!