torstai 16. elokuuta 2012

Mustikkamousse ja mansikkamousse

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Laita pohjalle päällimmäinen osa nurinperin ja kostuta. Kaada päälle mustikkamousse. Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja kaada päälle mansikkamousse. Nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta. Peittele kelmulla. Hyydytä jääkaapissa 4-5 tuntia tai yön yli.
Tämä ohje riittää 10munan kakkuun.

Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2dl vispikermaa
2dl ranskankermaa
200g tuorejuustoa (minä laitoin maitorahkaa)
1 1/2- 2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
300g mustikoita
Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä n. 5min.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Soseuta mustikat.
Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto/rahka, sokeri,vaniljasokeri ja soseutetut mustikat. Liota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivatteet edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Minulla ainakin tämä oli niin vetelää että annoin hyytyä vähän ennen kuin kaadoin sen pohjan päälle.

Mansikkamousse:
7 liivatelehteä
2dl vispikermaa
2dl ranskankermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa (minä laitoin maitorahkaa)
1 1/2-2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
300gmansikoita soseutettuna
Valmista samallai ku mustikkamoussekin.

Kumoa kakku seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!