perjantai 10. elokuuta 2012

Gluteeniton suklaapiirakka

    
Nämätki ollu ristiäisissä tarjolla. Ohjeen löysin Mantan kyökistä. Huippu hyvää ja nopea & helppo tehdä. Voi tehdä myös vehnäjauhoista. 


Pohja:
6dl sokeria
5dl gluteenittomia jauhoja
2tl vaniljasokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl tummaa kaakaojauhetta
3dl kuumaa vettä
300g margariinia
4 munaa
Voikreemi:
150g voita
5dl tomusokeria
4tl vaniljasokeria
2 keltuaista
Kuorrutus:
200g suklaata
Voit lorauttaa joukkoon myös hieman rypsiöljyä niin saat helpommin levittyvän.

Sekoita kuivat aineet. Sulata margariini ja kiehauta vesi. Lisää jauhoihin rasva, vesi ja munat. Sekoita taikina esim.lusikalla tasaiseksi, ei tarvitse vatkailla.
Paista pohjaa 200 asteessa n. 35min.

Valmista voikreemi. Mittaa kulhoon pehmeä voi ja muut aineet. Vatkaa vaahdoksi.
Levitä voikreemi jäähtyneen piirakan päälle tasaiseksi.

Sulata suklaa ja levitä se voikreemin päälle. Koristele halutessasi esim. valkosuklaalla tms. koristeilla. Laita piirakka jääkaappiin jähmettymään. Piirakka on parasta jääkaappikylmänä, jolloin voikreemi on kovaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!