tiistai 23. huhtikuuta 2013

Tippaleipiä

Valmistusaineet:
3 munaa
1rkl sokeria
3/5tl suolaa
1½dl maitoa
3 1/4dl vehnäjauhoja
1tl raastettua sitruunankuorta
Paistamiseen:
4-7dl rypsiöljyä
Sekoita taikinan ainekset kulhossa.
Kuumenna öljy pienessä padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Öljyä tarvitaan noin 7 cm:n korkeuteen.
Kokeile öljyn kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Öljy on riittävän kuumaa (170 - 180 asteista), jos leipä tulee kauniin ruskeaksi 1 - 2 minuutissa. Varo ylikuumenemista.
Laita taikina pursottimeen tai tyhjään, puhtaaseen salaattikastike-/ketsuppipulloon. Hyvä pursotusaukon koko on 1,5 mm.
Pursota öljyyn toistensa päälle meneviä taikinanauhoja. Kun tippaleipä on ruskistunut vaalenruskeaksi, käännä tippaleipä ja ruskista toinenkin puoli.
Nosta tippaleipä reikäkauhalla talouspaperin päälle. Anna enimmän rasvan valua pois ja siirrä tarjoiluastiaan.
Ripota tippaleipien päälle tomusokeria.
Nauti tippaleivät esim. siman kanssa.

Vinkit paistoöljyn käyttämiseen

* Kypsennykseen käytettävän öljyn määrä riippuu padan koosta.
* Varaa lieden lähelle kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa tai kuumaan öljyyn pääsee vettä.
* Siivilöi käytetty öljy jäähtyneenä takaisin öljypulloon. Säilytä jääkaapissa. Voit käyttää samaa öljyä 2 - 3 paistokertaan.
* Älä kaada vanhentunutta öljyä viemäriin vaan hävitä se tyhjässä pullossa sekajätteen mukana.

2 kommenttia:

  1. Todella herkullinen kuva, nams! :-)

    VastaaPoista
  2. Näyttävät herkulliselta. Nyt on kyllä tippaleivät jääneet useampana vuonna paistamatta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!