tiistai 12. helmikuuta 2013

Kentakilainen kahvikakku

Tässä ohjetta kahteen normikokoseen kakkuun...
 
300g voita
6dl sokeria
5 munaa
9. 75dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3.75dl kermamaitoa
1½tl vaniljasokeria
1½dl korintteja tai rusinoita (minä jätin kokonaan pois)
2.25dl hienoa mantelirouhetta
 
Vatkaa voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
Lisää munat, neste ja kuivat aineet keskenään sekoitettuna.
Paista kakku kypsäksi 175asteessa n 1h.
Jähytä!
 
Kuorrutus:
150g rasvaa
1½dl kermaa
3rkl sokeria
450g tomusokeria
 
Koristeeksi: Mantelirouhetta
 
Kuumenna kerma ja rasva kattilassa kiehuvaksi ja paahda sokeri sen jälkeen toisessa teräskattilassa siirapimaiseksi. Varo polttamasta sokeria liian tummaksi!!Yhdistä kerma-rasvaseos paahtuneen sokeria sekaan -> kuohuu aluski, varo polttamasta itseäsi.
Seos voi klönttääntyä, mutta kun keität sitä se tasoittuu. Jäähdytä seosta 2-3min ja yhdistä sitten se siivilöidyn tomusokerin sekaan tasaiseksi kuorrutteeksi. Kuorruta kakku ja koristele.
Kuorrutuksesta tuli aluksi kovin löysää, annoin sen hetken kovettua kulhossa ja lisäsin vähän tomusokeria...

5 kommenttia:

  1. Onpas komeita kakkuja! Kentakilainen on ehdoton lempparikakku, varsinkin se päällinen on namia! :)

    t. anna

    VastaaPoista
  2. Voisitko tehsä sisustuspostauksen, laittaisit teidän kodista kuvia yms. ü

    VastaaPoista
  3. Tämä on edelleen kokelulistalla... Mutta siitä huolimatta blogissani on jotain sinulle :)

    VastaaPoista
  4. enköhän tuota joskus kun sais vain paikat siihen kuntoon että kehtais kuvailla ;)

    VastaaPoista
  5. Oi, blogisi vaikuttaa niin hyvältä,että päätin alkaa sitä seurailla Bloglovinin kautta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!