tiistai 22. tammikuuta 2013

FazerinaCaramel kakku

Lapsoset pikkukätösin tämän koristelivat <3

Tässäpäs paljon kyseltyä FazerinaCaramel kakun ohjetta. Tästäkin saat helposti gluteenittoman version vain jauhoja vaihtamalla, tai toisin päin ;)
Tässä alkuperäisohje, viimeksi tein nopeasti pohjat vain yhdestä kääretorttulevystä.
 
Pohja:
3 munaa
1 ½dl sokeria
3/4dl perunajauhoja
1 1/4dl gluteenittomia jauhoja/vehnäjauhoja
1 ½tl leivinjauhetta

Fazerina mousse:
2½dlFlora vispiä
200g sunnuntain vaniljarahkavalmiste
3 Fazerina caramel-patukkaa
Vaahdota kerma, sulata suklaa mikrossa.Sekoita tuorejuusto suklaaseen ja nostele lopuksi kermavaahto nätisti joukkoon, levitä täytteeksi. Anna jähmettyä.
 
Kuorrutus:
1dl kermaa
20g voita/margariinia
120g tummaa suklaata (paloiteltuna/sulatettuna)
Kiehauta kerma ja kaada se suklaan joukkoon. Lisää rasva ja sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä niin että kuorrute hiemn paksuuntuu ja levitä kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin jäähtymään.

4 kommenttia:

  1. tehdäänkö tuo pohja samanlaisesti ku kääretorttupohja vai johonki vuokaan? onko tuossa siis kaks kerrosta tuota pohjaa ja välissä mousse?

    VastaaPoista
  2. Pohja tehdään siis samaisessa irtopohjavuossa mihin kakku täytetäänkin sitte. Halkaistaan vain kahtia. Alla pohja, välissä täyte, päällä pohja ja sitte päällimmäiseksi tuo suklaasydemi.

    VastaaPoista
  3. Millä olette kostuttaneet tämän kakun? Mietin itse aluksi kahvia, mutta kakkua syö myös lapset, joten hylkäsin tämän kahvi-idean.

    VastaaPoista
  4. Oon tainnu kostuttaa vaniljamaidolla (maitoa ja vaniljasokeria)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!