Belle Baie-blogista löysin ihanan moussekakun ohjeen ja tätä Helmin synttäreille kesällä tein. Ihanan raikas! Suosittelen kokeilemaan!
Pohja:
150g digestive/domino keksejä
50g voita
Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sulata voi.
Sekoita ainekset ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin
odottamaan
Mariannemousse:
2 dl kermaa
1 pss á 150g mariannerouhetta
1 prk rahkaa
0,5 dl sokeria
4 liivatetta
0,5 dl kiehuvaa vettä
Laita liivatteet
kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja lisää siihen mariannerouhe, rahka ja
sokeri. Kiehauta vesi ja lisää vähintään 10 minuuttia lionneet liivatteet
kiehuvaan veteen ja sekoita voimakkaasti. Tämän jälkeen valuta vesi ohuena
nauhana koko ajan sekoittaen mousseen. Kaada seos vuokaan keksimurun päälle ja
nosta takaisin jääkaappiin. Anna hyytyä vähintään puoli tuntia ennen seuraavaa
kerrosta.
Mansikkamousse:
2 dl kermaa
puoli purkkia rahkaa
4 dl mansikoita
0,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 liivatetta
tilkka kiehuvaa vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta
mansikat. Vatkaa kerma ja lisää sen jälkeen sekaan rahka ja sokerit. Kiehauta
vesitilkka ja lisää vähintään 10 minuuttia lionneet liivatteet vesitilkkaan
voimakkaasti sekoittaen. Kaada liivateseos mansikkasoseeseen. Tämän jälkeen voit
yhdistää mansikkasoseen ja kerma-rahkaseoksen. Kaada mansikkamousse vuokaan
mariannemoussen päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi
tunniksi.
Ai että, näyttää kyllä tosi hyvälle! Tätä pitää testata, vois vaikka äitienpäiväks tekasta :)
VastaaPoista