keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kinuskikissan seeprakakku



Kinuskikissan (linkki alkuperäiseen ohjeeseen josta löytyy myös vaihekuvia) ihanilta sivuilta löytyi tämä herkullisen seeprakakun ohje. Suosittelen kokeilemaan. 
 
Vinkit:
  • Jos haluat kakkupohjaan paksummat ja harvemmat raidat, lisää taikinaa enemmän kerralla.
  • Voit käyttää myös pesunkestävää pursotuspussia ja tyllaa. Näin saat annosteltua suklaasulaa helpommin. Kertakäyttöpussiin kannattaa jättää hieman tyhjää, jotta suklaa ei valu ulos liian kovalla vauhdilla.

Taikina:

4 munaa
3 dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl kädenlämpöistä maitoa
2 ½ dl öljyä/voita
2 rkl kaakaojauhetta

Seeprakuorrutus:
130 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
70 g valkosuklaata


Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija 24 cm).
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lämmitä maito mikrossa kädenlämpöiseksi. Sekoita hitaasti vatkaten munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja öljyä. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen kaakaojauhe.

Kaada vuoan keskelle vuorotellen tummaa ja vaaleaa taikinaa noin puoli desilitraa kerrallaan. Älä jää odottamaan taikinan leviämistä, vaan kaada päälle samantien seuraava annos. Jatka näin taukoja pitämättä, kunnes kaikki taikina on käytetty.

Paista kakkupohjaa 180 asteessa keskitasolla noin 40 minuuttia.(HUOM! Itse paistoin ainaki 55min.) Kumoa ja anna jäähtyä. Nosta kakku tarjoilulautaselle paistopinta ylöspäin.
Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Mittaa kerma kattilaan. Lämmitä kerma liedellä, mutta älä kuumenna kiehuvaksi. Kaada suklaa kerman joukkoon. Voit laittaa kattilan hetkeksi takaisin liedelle miedolle lämmölle. Sekoittele, kunnes kuorrute on tasaista. Jäähdytä hetki ja kaada kakun päälle. Voit antaa kuorrutteen valua myös hieman reunoille.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Kaada suklaasula kertakäyttöiseen pursotuspussiin. Leikkaa päähän noin puolen sentin kokoinen aukko. Sulje toinen pää pussinsulkijalla. Pursota seepraraitoja suklaakuorrutteen päälle. Nosta kakku jääkaappiin, kunnes kuorrute on jähmettynyt.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!