Tässä ohjetta kahteen normikokoseen kakkuun...
300g voita
6dl sokeria
5 munaa
9. 75dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3.75dl kermamaitoa
1½tl vaniljasokeria
1½dl korintteja tai rusinoita (minä jätin kokonaan pois)
2.25dl hienoa mantelirouhetta
6dl sokeria
5 munaa
9. 75dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3.75dl kermamaitoa
1½tl vaniljasokeria
1½dl korintteja tai rusinoita (minä jätin kokonaan pois)
2.25dl hienoa mantelirouhetta
Vatkaa voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
Lisää munat, neste ja kuivat aineet keskenään sekoitettuna.
Paista kakku kypsäksi 175asteessa n 1h.
Jähytä!
Lisää munat, neste ja kuivat aineet keskenään sekoitettuna.
Paista kakku kypsäksi 175asteessa n 1h.
Jähytä!
Kuorrutus:
150g rasvaa
1½dl kermaa
3rkl sokeria
450g tomusokeria
150g rasvaa
1½dl kermaa
3rkl sokeria
450g tomusokeria
Koristeeksi: Mantelirouhetta
Kuumenna kerma ja rasva kattilassa kiehuvaksi ja paahda sokeri sen jälkeen toisessa teräskattilassa siirapimaiseksi. Varo polttamasta sokeria liian tummaksi!!Yhdistä kerma-rasvaseos paahtuneen sokeria sekaan -> kuohuu aluski, varo polttamasta itseäsi.
Seos voi klönttääntyä, mutta kun keität sitä se tasoittuu. Jäähdytä seosta 2-3min ja yhdistä sitten se siivilöidyn tomusokerin sekaan tasaiseksi kuorrutteeksi. Kuorruta kakku ja koristele.
Seos voi klönttääntyä, mutta kun keität sitä se tasoittuu. Jäähdytä seosta 2-3min ja yhdistä sitten se siivilöidyn tomusokerin sekaan tasaiseksi kuorrutteeksi. Kuorruta kakku ja koristele.
Kuorrutuksesta tuli aluksi kovin löysää, annoin sen hetken kovettua kulhossa ja lisäsin vähän tomusokeria...
Onpas komeita kakkuja! Kentakilainen on ehdoton lempparikakku, varsinkin se päällinen on namia! :)
VastaaPoistat. anna
Voisitko tehsä sisustuspostauksen, laittaisit teidän kodista kuvia yms. ü
VastaaPoistaTämä on edelleen kokelulistalla... Mutta siitä huolimatta blogissani on jotain sinulle :)
VastaaPoistaenköhän tuota joskus kun sais vain paikat siihen kuntoon että kehtais kuvailla ;)
VastaaPoistaOi, blogisi vaikuttaa niin hyvältä,että päätin alkaa sitä seurailla Bloglovinin kautta :)
VastaaPoista