tiistai 15. syyskuuta 2015

Tätini miehen syntymäpäiville kakkuja




Tätini miehen syntymäpäiville sain kunnian tehdä kakkuja ja vähän muitakin herkkuja.
Tämä 12munan sokerikakkupohja on syönyt sisäänsä äitin tekemää herkullista mansikka-vadelmahilloa ja laktoositonta vispikermaa.  

Tämä alimmainen pieni kakku on gluteeniton, laktoositon ja sokeriton. Tein pohjan pellille jonka sitten leikkasin neljään osaan. Muuten hyvä ohje mutta miksi taikinaan tulee paakkuja vaikka jauhot siivilöi vaahtoon?! 

Tässäpäs ohjetta teillekkin:
6 munaa
2dl makeutusjauhetta (ite käytin stevia)
2dl kädenlämpöistä vettä
2dl perunajauhoja
1dl gluteenitonta jauhoseosta (semperin hieno tai viljatuotteen vaalea jauhoseos)
4tl leivinjauhetta

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. 
Vatkaa munat kovaksi vaahdoksi. Vatkaa varovasti joukkoon makeutusjauhe ja sen jälkeen vesi. Lisää jauhot taikinaan siivilän läpi ja sekoita varovasti.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!