keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Maisemakahvilan herkullinen raparperipiirakka ja kesäjuoma


Kodin kuvalehden sivuilta löytyi herkullisen raparperipiirakan ja kesäjuoman ohje. Näitä testasin ja oli hyvää. Jopa mieskin tykkäsi ;)
Maisemakahvilan raparperipiirakka:
muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria (minä käytin luomu ruokosokeria)
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa

pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
1 kananmuna

täyte:
1 l raparperipaloja
2 tölkkiä rahkaa (2 x 250 g)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

pinnalle: noin 1/3 muruseoksesta, valmistusaika noin 1 tunti 20 minuuttia.
Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperipaloja, myös marjat kuten mansikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa vanilijajäätelön tai kastikkeen kanssa.



Kesäjuoma
3 l vettä
1 l raparperipaloja
1 dl mansikoita
5 rkl vaniliinisokeria
1 dl sokeria
Paloittele raparperit ja sekoita kiehuvaan veteen kaikki aineet. Anna maustua puoli tuntia kannen alla. Kaada mehu siivilän läpi ja tarjoa juoma kylmänä mansikoiden kanssa tai kivennäisveteen laimennettuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!