sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Helpot mangoleivokset

 
Kääretorttupohja:
 
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja( tai glut.jauhoseosta)
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina pellille ja paista 225asteisessa uunissa n. 8minuuttia.
 
 
Hyydyke:
 
1 prk (250g) rahkaa
100g valkosuklaata
1/2dl sokeria
1/2dl appelsiinimehua
2 liivatelehteä
1prk flora vispiä
 
Lisäksi kostutukseen reilu puoli desiä vedellä laimennettua appelsiinimehua. (nyt en kyl kostuttanu ollenkaan)
Sekoita rahkaan sulatettu valkosuklaa ja sokeri. Sulata liotetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun. Lisää liivatteet ohuena nauhana rahkan joukkoon. Lisää viimeisenä vaahdotettu kerma.
Kostuta pohja laimennetulla appelsiinimehulla. Kaada päälle rahkaseos ja levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin hyytymään.
Tässä leivosten päällä lasten mangososetta, kermaa ja suklaakoristeita. (Voit käyttää mitä vain lasten hedelmäsosetta.)

1 kommentti:

  1. Oi nam, vaikuttaapa herkulliselta! Linkitin tämän blogipäivityksesi juuri ystävälleni, joka kyseli helppojen leivonnaisten ohjetta, joka sopisi hyvin kermakakun ja voileipäkakun lisäksi. Juuri tällainen raikas pieni leivonnainen voisi olla juurikin loistava lisä kahvipöytään. :) Olen vasta perustanut oman blogini, käy kurkkaamassa jos ehdit :) http://keittioavecamour.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!