Oli aivan herkkua. Tuo päällä oleva murusysteemi oli kivan rapea. Lurps:P
Tämän herkun ohjeen löysin täältä.
Ens kerralla teen kyl kaksinkertasen annoksen ni saan heti koko pellin kokoisen piirakan:)
Muhkea mustikkapiiras2 munaa
2 dl sokeria
1 dl kermaa tai maito käy myös
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita
Päälle:
noin 200 g mustikoita
Pinnalle:
50 g voita
1dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 dl kermaa tai maito käy myös
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulatettua voita
Päälle:
noin 200 g mustikoita
Pinnalle:
50 g voita
1dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon varovasti sekoittaen vuorotellen kermamaito, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä voisula.
Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa leivinpaperilla halkaisijaltaan 24-25 cm irtopohjavuoka.
Kaada taikina vuoan pohjalle.
Ripottele mustikat pinnalle.
Nypi kulhossa pehmeä voi, sokerit ja vehnäjauhot.
Kaada muruseos mustikoiden päälle.
Kypsennä piirasta 200°c noin 35-40 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ennen vuoan irrottamista.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaahdotetun Flora Vanillan kanssa!
Oli muutes myös todella hyvää raparperipiirakkana :P
VastaaPoista