Pienelle Lumia tyttösellekkin sain kunnian tehdä 1vuotis synttärikakun vuoden viimeisinä päivinä.
Huippua välillä päästä tekemään kakkua ihan ilman tarkkoja koristelutoiveita <3
Kakku on 8munan ja välissä valkosuklaa-ja mustikkamousset.
Kuorrutin kakun kaulintamassalla, en suosittele. Koristeiden teossa tuo on mun mielestä parasta mutta ei kuorrutuksessa, on jotenki niin kovaa tavaraa et sitte repeilee ja halkeilee ja hankala saada asettumaan nätisti kakun päälle. Mut tyytyväinen olen kuitenkin lopputulokseen :)
Valkosuklaamousse:
2munaa
0,5dl
sokeria
2,5dl Flora
vispiä
1 levyä Pandan
valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka
vettä
Vatkaa munat ja
sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.Sulata suklaa vesihauteessa.
Yhdistä vaahdot ja sula suklaa. Kaada lopuksi joukkoon kiehuvaan veteen liotetut
liivatteet.
Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vanilja rahkavalmiste (Sunnuntai)
4-5 dl mustikoita, soseutettuna
0,5- 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä liivatteiden liuottamiseen
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vanilja rahkavalmiste (Sunnuntai)
4-5 dl mustikoita, soseutettuna
0,5- 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä liivatteiden liuottamiseen
Laita
liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen.
Vaahdota Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto.
Mausta
sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon soseutetut marjat.
Kuumenna
mehu/vesi mikrossa tai pienessä kasarissa kiehuvaksi, purista liivatteet vedestä
ja liuota ne kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä noin minuutti.
Kaada
liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Kasaa kakku
paistovuokaansa ylösalaisin, kelmuta ensin vuoka. Anna hyytyä mielellään yön
yli.
Kumoa
kakku.
Koristele.
Ihana kakku! Oon ihan unohtanu laittaa tämän sun uuden blogin linkkilistalleni enkä oo käynyt aikoihin. Täytyykin lisätä :)
VastaaPoistaKiitos Hannele!
PoistaMinä en oo vielä linkkilistaa saanu tehtyä, jospa joskus tässä :)
Liityin lukijaksi sinun blogiin jotta muistan käydä kurkkimassa uusimmat juttusi:)